Articole
Skrill MasterCard

Cardurile Mastercard de la Skrill si Neteller devin indisponibile in peste 100 de tari

Paysafe Group, care detine cele mai populare modalitati de plata online –  Skrill si Neteller, a anuntat pe data de 25 noiembrie a acestui an ca urmeaza sa retraga cardurile Mastercard din peste 100 de tari. Astfel, foarte multi utilizatori din intreaga lume nu mai pot utiliza cardurile Mastercard pentru a depune online la casele de pariuri sau cazinourile pe care le frecventau pana atunci.

Acest anunt a adus cu sine o panica generala printre utilizatorii Skrill si Neteller, in conditiile in care Romania nu este vizata de aceasta masura. Cu alte cuvinte, utilizatorii romani pot beneficia in continuare de cardurile Mastercard emise de Skrill sau Neteller.

Existau zvonuri in acest sens din urma cu foarte mult timp, acestea concretizandu-se acum o saptamana. Masura eliminarii cardurilor Mastercard emise de Skrill si Neteller nu putea fi amanata si, apoi, evitata, conform specialistilor.

Astfel, Skrill si-a restrans aria de activitate prin retragerea din tarile in care nu se puteau opera tranzactii in euro. Si utilizatorii business ai Skrill, Neteller au fost informati in urma cu cateva zile ca nu mai pot efectua depuneri si retrageri decat in EURO!

SEPA (Single Euro Payments Area), zona de milioane de locuitori, in care se afla si tara noastra, nu va fi afectata. Aici, prin definitie, tranzactiile au loc in EURO si, deci, noi romanii ne putem bucura in continuare de aceasta facilitate oferita de Paysafe Group. Pentru cine nu stie ce este SEPA, ei bine, vorbim despre o initiativa a UE cu ajutorul careia se incearca usurarea transferurilor bancare ce au loc in moneda unica euro.

Nu mai putin de 34 de tari fac parte in momentul de fata din SEPA, printre care si Romania, dupa cum spuneam. Prin urmare, romanii pot retrage bani folosindu-se de cardurile Prepaid Mastercard!

Lista completa a tarilor ce nu vor fi afectate de aceasta masura luata de Paysafe Group: Elvetia, Austria, Belgia, Estonia, Cipru, Franta, Germania, Finlanda, Italia, Grecia, Irlanda, Lituania, Letonia, Olanda, Malta, Luxemburg, Slovacia, Portugalia, Spania, Bulgaria, Slovacia, Croatia, Cehia, Danemarca, Romania, Ungaria, Polonia, Suedia, Marea Britanie, Liechtenstein, Islanda, San Marino, Monaco si Norvegia.

Exista si cateva mici exceptii de la aceasta masura radicala, clientii din China si din Rusia vor putea utiliza cardurile Mastercard pana ce vor expira. Cu mentiunea ca, ulterior, nu se vor mai emite carduri noi.

La nivel oficial nu exista informatii care sa indice sursa acestei decizii. Neoficial, insa, se vorbeste foarte mult pe tema brexit-ului din Marea Britanie. Milioane de clienti din toate colturile lumii nu vor mai putea utiliza cardurile Mastercard emise de Paysafe Group, fapt pentru care, acum, se cauta alternative.

Clientiile din tarile banate vor recurge foarte probabil la ecoPayz, care le ofera clientilor sai posibilitatea de a detine card Mastercard. De asemenea, in aceasta perioada creste foarte mult si interesul pentru Bitcoin. Nu va lipsi mult timp pana ce Bitcoin-ul va fi acceptat de catre operatorii de jocuri de noroc online. Exista premise ca Bitcoin sa se numere in timp record printre modalitatile principale de plata din industria de igaming.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Raul
Load More In Articole

Facebook Comments

Check Also

Cum identificam un value bet

Pariurile de valoare (sau value bets) stau la ...