Articole
Cote live pariuri

Cum sunt calculate cotele live la pariuri

Pariurile live au trezit interesul multor pariori in ultimii ani, acestea fiind preferate in locul celor pre-meci pentru dinamica modificarii cotelor. Acestea din urma pot varia foarte mult in functie evenimentele care au loc in cadrul unui meci. Cu totii stim ca un cartonas rosu acordat devreme in meci, o accidentare a unui jucator important sau un break realizat de un tenisman pot conduce la schimbarea drastica a cotelor.

De multe ori se intampla ca echipele/ sportivii care pornesc cu sansa a doua (“outsideri”) sa se transforme in favoriti. De cealalta parte, echipele pe care s-au aruncat sume serioase devin vulnerabile si, implicit, cotele din dreptul acestora cresc simtitor.

Modul in care evolueaza lucrurile in cadrul unui eveniment sportiv are un impact incredibil asupra cotele. Gratie pariurilor live, acum stim cum se schimba cotele in functie de acesti factori!

Pariurile live au fost create pentru a le oferi jucatorilor oportunitatea de a paria pe pietele dinamice, cu momente-cheie ce pot modifica din mers cotele afisate initial. Astfel, pariurile sportive intra intr-o cu totul alta dimensiune fata de ceea ce ne obisnuisem pana acum. Cine este responsabil de crearea cotelor live?

Si, a doua intrebare importanta, cum influenteaza acest gen de evenimente cotele oferite pre-meci de agentiile de pariuri? Casele de pariuri sunt interesate sa isi asume cat mai putine riscuri, oferindu-le jucatorilor optiuni bune de pariere si totodata pariuri atractive. Usor de spus, mai greu de realizat, in condiitile in care multe agentii de pariuri sportive online se rezuma la a oferi cote mici si, de multe ori, putine optiuni de pariere.

In momentul cand o echipa de Liga a 3-a preia conducerea in Cupa Romaniei contra unei prim-divizionare, atunci compilatorul de cote este nevoit sa reseteze cotele.

Cotele obisnuite (sau “cote fixe”) sunt cele oferite inainte de startul unui meci. Din momentul in care agentia de pariuri introduce evenimentul in consola de pariuri live, atunci cotele fixe sunt supuse anumitor oscilatii. Cotele fluctueaza in functie de modul in care se pariaza – daca se va paria preponderent pe semnul “1”, atunci cota din dreptul victoriei gazdelor va scadea. Cele mai importante fluctuatii de cote, insa, se nasc ca urmare a schimbarii situatiei din teren.

In ciuda impresiei lasate de casele de pariuri, acestea nu pot anticipa rezultatul final al unui meci. Pe de alta parte, agentiile online au la dispozitie mult mai multe informatii decat pariorii obisnuiti. La doar un clic distanta pot accesa informatii legate de jucatori, echipe, conditiile meteorologice sub care se va desfasura un meci si multi alti factori ce ar putea sa nu fie importanti pentru dumneavoastra.

Companiile de jocuri de noroc online au investit de-a lungul anilor sumee colosale in realizarea unor softuri capabile sa prezica rezultatele posibile ale unui eveniment sportiv. Pe terment lung, aceste aplicatii sunt mult mai eficiente decat metodele si sistemele de pariere folosite de pariorii obisnuiti.

Revenind la cotele live, ei bine, acestea sunt blocate imediat atunci cand se inscrie intr-un meci de fotbal. Pietele de pariere sunt suspendate, cotele urmand a fi deblocate dupa cateva secunde, cu modificarile aferente. O accidentare banala poate sa nu aiba niciun efect asupra cotelor, ca de altfel si un avertisment scos de arbitru in minutele de start. In schimb, atunci cand se accidenteaza un jucator exponential al unei formatii sau se ajunge in situatia in care o anumita echipa are peste 6-7 jucatori in componenta deja avertizati cu galben, existand oricand posibilitatea unei eliminari, cotele live pot suferi modificari consistente.

Matematic vorbind, devine extrem de complicat sa putem profita de pe urma schimbarilor de cote. Dupa cum mentionam si mai sus, casele de pariuri si-au dezvoltat in timp scripturi foarte performante pentru a stabili sansele reale pe care le are o anumita echipa de fotbal la victorie intr-un moment al meciului. Nu exista nici aici formule magice cu ajutorul carora sa putem “pacali” cumva casa de pariuri la care jucam.

Multi utilizatori prefera pariurile live si pariaza mai mult instinctual, anticipand modul in care vor evolua lucrurile pe teren, contrar cotelor mari pe care le afisau bookmakerii la un moment dat. Se intampla uneori sa avem un presentiment, cum ca o echipa este capabila sa intoarca soarta unui meci pe final, desi este condusa cu 2-0. Pariurile live ne pot ajuta sa ne rotunjim profitul beneficiind de cote foarte mari, in cazul in care pariul se va dovedi castigator!

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Raul
Load More In Articole

Facebook Comments

Check Also

Cum identificam un value bet

Pariurile de valoare (sau value bets) stau la ...