Articole
Value Bets

Cum identificam un value bet

Pariurile de valoare (sau value bets) stau la baza strategiei prin care pariorul poate obtine profit pe termen lung in lupta continua cu casele de pariuri. Pe termen lung, aceasta strategie s-a dovedit castigatoare comparativ cu altele care, mai devreme sau mai tarziu, esueaza negresit.

Pariurile de valoare sunt acele pariuri in care probabilitatea de castig (probabilitatea reala, calculata de noi prin diverse metode) este mai mare decat cea redata de cota oferita de bookmakeri.

Valoarea pariului se calculeaza apeland la urmatoarea formula: valoare pariu = cota evenimentului x estimare procentuala/ 100. In momentul in care rezultatul formulei de mai sus depaseste valoarea 1.00, atunci avem de a face cu un value bet.

Exemplu

Real Madrid vs FC Barcelona. Conform estimarilor noastre, Real Madrid ar avea sanse de 50% la victorie, in timp ce optiunile “X” si “2” sunt rasplatite fiecare cu cate 25%. In situatia cand gasiti casa de pariuri dispusa sa va ofere o cota minima de 2.10 pentru semnul 1 solist, atunci inseamna ca am reperat un pariu de valoare (value bet): 2.1 x 50/ 100 = 1.05 (mai mare de 1.00!).

Pentru a ne face o idee si mai clara asupra pariurilor de valoare, va trebui sa stim punct cu punct modul in care casele de pariuri calculeaza cotele. Traderii au la dispozitie scripturi complexe si diverse programe prin intermediul carora pot stabili cu acuratete cotele oricarui eveniment din oferta. Dat fiind faptul ca oferta agentiilor online a crescut simtitor in ultimii ani, se intampla destul de des ca aceste cote stabilite de traderi sa nu fie in perfecta concordanta cu realitatea. Analizele acestora au la baza si tendintele de pariere, in sensul in care o cota poate scadea simtitor daca, brusc, se pariaza sume foarte mari pe o anumita echipa.

De asemenea, traderii taie sau maresc cotele in functie si de experienta acumulata pe parcursul timpului. Perceptia lor personala joaca un rol important in stabilirea cotelor, deci nu se rezuma totul la calculele unui anumit soft.

Pariurile de valoare apar si ca urmare a faptului ca agentiile de pariuri sportive online nu sunt direct interesate sa le ofere clientilor sai cote corecte. Scopul lor este de a mari sau micsora cotele astfel incat, indiferent de rezultatul final, sa se realizeze un profit cat mai mare. Cand se accidenteaza un jucator exponential al unei echipe (sa ramanem la exemplul dat mai sus – Cristiano Ronaldo!), cota pe victoria Realului nu va creste in mod neaparat. Principala conditie este ca pariorii sa inceapa sa joace pe 2 solist pentru ca Realul sa beneficieze, la randul ei, de o cota superioara. Daca acest lucru nu se intampla intr-un anumit interval de timp, pariorii pot specula momentul prin plasarea de pariuri pe FC Barcelona (2 solist) sau Barcelona (+0.5).

Cum si unde putem gasi pariuri de valoare?

O intrebare complicata, la care nu avem un raspuns precis. Fiecare parior in parte ar trebui sa aiba propriul sistem de calculare a sanselor reale de castig ale unui pariu, indiferent de meciul ales. Acest lucru nu poate avea loc in timp record, deci trebuie sa va specializati pe anumite competitii pentru a intra in contact cu informatii pretioase cu ajotorul carora sa aveti un avantaj in fata agentiilor de pariuri sportive. Pe parcurs, in functie de rezultatele obtinute, sistemul de pariere poate suferi mici (sau importante) modificari. Acesta va fi imbunatatit in mod constant, insa trebuie sa fiti constienti inca din start ca va fi mult de munca pana sa gasiti formula magica!

O metoda foarte simpla cu care puteti incepe este, fara doar si poate, aceea de a gasi pariuri de valoare pe piata de total goluri (sub/ peste). Sunt campionate in care se inscriu foarte multe goluri, la fel cum sunt si intreceri in care murim de plictiseala pana sa apara un gol pe tabela de marcaj. Daca in prima liga din Filipine media se apropie de 6 goluri per meci, in Spania Tercera Division, spre exemplu, media de goluri inscrise per meci este de 1.70!

Chiar daca avem in fata noastra un campionat in care se marcheaza de multe ori, trebuie sa urmarim totodata si echipele care au tendinta de a nu primi goluri. Apoi, trecem la calcularea probabilitatilor si, in final, tragem concluzia: merita sau nu sa pariem pe cotele oferite de bookmakeri? In proportie de 80-90%, raspunsul va fi negativ. Datoria noastra este sa gasim cele 10% cazuri in care sa depistam pariul de valoare si sa profita de pe urma lui!

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Raul
Load More In Articole

Facebook Comments

Check Also

Ce inseamna Acca Edge oferit de Betfair

Betfair revine in atentia jucatorilor din Romania cu ...