Metode de plata la agentiile de pariuri din Romania

Pariurile sportive online sunt accesibile oricarui roman considerat major (peste 18 ani), care are posibilitatea de a depune/ retrage de la casele de pariuri utilizand cel putin una dintre metodele de plata de mai jos.

Card de credit/ debit

Aceasta este metoda de plata cel mai des folosita de jucatorii romani. Practic, oricine isi poate deschide un card la una dintre bancile existente in orasul sau. Cardul de credit poate fi deschis, insa, doar de catre persoanele salariate.

La randul lor, cardurile se impart si ele in doua categorii: VISA (Visa, Visa Electron, Virtuon) si Mastercard (aici gasim inclusiv cardurile Maestro). E bine de stiut ca agentiile de pariuri online permit depuneri cu majoritatea cardurilor. Situatia se schimba putin in ceea ce priveste retragerile. Fapt pentru care va sfatuim sa va deschideti un card Visa Electron pentru a putea depune si retrage banii fara probleme.

De asemenea, tot ca o recomandare vine si un scurt top al cardurilor bancare pe care le puteti folosi in online: cardul Visa Electron de la ING, Banca Transilvania si BCR.

Deschiderea unui astfel de card poate dura de la 3 pana la 7 zile (lucratoare), fiecare venind insotit de anumite comisioane (administrare, tranzactii, etc).

Depunerile cu cardul sunt realizate instant, in timp ce retragerile pot ajunge si pana la 5-7 zile. Acest termen depinde de banca aleasa de dumneavoastra, dar si de casa de pariuri la care obisnuiti sa jucati.

Transfer bancar

In cazul in care nu doriti sa va complicati deschizandu-va un card bancar, atunci agentiile de pariuri sportive online va pun la dispozitie transferul bancar. Prin intermediul acestei metode se pot depune si retrage bani la casele de pariuri.

Aceasta metoda vine cu un dezavantaj major, insa! Operatiunile nu sunt realizate instant – depunerile se pot intinde pe durata a 5 zile lucratoare (2 zile minim), iar retragerile au loc intre 3 si 10 zile.

Daca alegeti o casa de pariuri sportive online care nu accepta tranzactii in lei romanesti, atunci schimbul valutar se va realiza automat in cazul depunerilor si al retragerilor. Pentru a scapa de eventuale comisioane si taxe, va recomandam sa va deschideti un cont in EUR (GBP sau USD) in care sa va retrageti castigurile!

Paysafecard

Spre deosebire de cele doua metode despre care am facut vorbire mai sus, Paysafecard-ul este o metoda ce poate fi utilizata exclusiv in cadrul depunerilor pe site. Metoda disponibila de cativa ani si pe teritoriul tarii noastre, care vine in ajutorul pasionatilor de jocuri de noroc sub forma unor cartele preplatite de 25, 50, 100 si 300 RON. Cartela poate fi achizitionata din diverse locatii (Posta Romana, Paypoint), fiind asemanatoare ca mod de functionare cu cea de incarcare a telefonului.

Fiecare cartela Paysafecard are un cod unic format din 16 cifre. Multi pariori apeleaza la aceasta metoda de plata pentru simplul fapt ca nu trebuie sa isi dezvaluie identitatea la depunerea banilor in contul de pariere. In schimb, la retrageri va trebui sa aveti un cont bancar!

Skrill

Skrill (ex-Moneybookers) este cel mai popular portofel digital la ora actuala. Prin Skrill se pot depune si retrage bani la pariuri. Banii ajung la Skrill utilizand un card bancar sau un cont bancar (transfer bancar). Aceasta metoda prezinta o sumedenie de avantaje, insa vine insotita si de multe comisioane/ taxe. Depunerile realizate cu cardul in contul Skrill sunt taxate cu 1.9%, in timp ce retragerile pe card au un comision fix de aproximativ 15 RON, indiferent de suma retrasa.

Ca avantaje, prin Skrill nu va veti expune datele cardului. Skrill foloseste o metoda foarte securizata si nu veti intampina probleme pe viitor, asa cum a fost cazul anumitor case de pariuri ce au disparut la scurt timp dupa infiintare. Contul Skrill acceptat de catre foarte multi operatori, ceea ce nu putem spune si despre anumite carduri deschise la diverse banci romanesti.

Retragerea castigurilor in contul Skrill sunt foarte rapide. Banii ajung la dumneavoastra in cel mult 24 de ore (majoritatea cazurilor) si pot fi directionati catre alte case de pariuri sau direct pe cardul bancar.

O alta metoda de plata disponibila pariorilor romani ar fi Neteller-ul, asemanator din foarte multe puncte de vedere cu portofelul electronic Skrill. Unii jucatori prefera aceasta metoda de plata, spun ei, datorita comisioanelor reduse. Inainte de a opta pentru una dintre cele doua portofele electronice, intrati pe site-ul fiecareia si alegeti solutia care vi se potriveste mai bine!