Card debit / credit pentru pariuri online

Cardul bancar reprezinta cea mai populara metoda de plata utilizata de catre pariorii romani, situandu-se inaintea portofelelor online (Skrill, Neteller), a cartelelor preplatite (Paysafecard) sau a transferului bancar.

Primul lucru pe care trebuie sa il faca un jucator la pariuri, atunci cand decide sa joace online, este sa isi deschida un card. Exista foarte multe banci unde puteti face acest lucru, fiecare oferindu-le clientilor sai diverse beneficii. Avand un card bancar la dispozitie, puteti depune, practic, la orice agentie de pariuri online licentiata in Romania. Depunerile au loc instant, in timp ce la retragere trebuie sa asteptam intre 2 si 5 zile lucratoare.

In cazul in care contul deschis la o anumita casa de pariuri este in euro, lire sterline sau dolari americani, atunci conversia lei (card)- EUR/ GBP/ USD (contul de pariere) este realizata in mod automat de bookmaker. Plata cu cardul devine astfel de departe cea mai comoda metoda de plata pentru iubitorii jocurilor de noroc online!

Depunerile si retragerile cu cardul sunt realizate in conditii de maxima siguranta. Bazele de date ale agentiilor online sunt aproape imposibil de accesat. Insa, presupunand ca acest lucru s-ar intampla, hackerii tot nu ar putea intra in posesia informatiilor complete. De ce? Pentru ca atunci cand vi se solicita verificarea contului de pariere, agentia respectiva nu are nevoie din partea dumneavoastra de ultimele 3 cifre inscriptionate pe verso (CVV). De asemenea, copiile inaintate catre bookmaker nu contin toate cifrele de pe fata cardului folosit de catre dumneavoastra pentru a realiza tranzactii pe site.

Utilizatorii care depun folosind cardul trebuie sa stie ca PIN-ul nu trebuie divulgat niciodata. Si datele cardului trebuie sa ramana secrete indiferent de persoana care vi le solicita. Orice persoana care stie numarul de card si codul de securitate se poate folosi in mod fraudulos de banii dumneavoastra. Este recomandat in acelasi timp sa aveti si un program antivirus instalat pe calculatorul de pe care efectuati pariuri.

CARDURI ACCEPTATE

Casele de pariuri online accepta in prezent o gama foarte larga de carduri emise de bancile ce-si desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei. Pentru a deveni eligibil pentru astfel de tranzactii, cardul bancar trebuie sa dispuna de acel cod de securitate inscriptionat pe verso.

Cardurile emise de banci se impart, la randul lor, in doua mari categorii: VISA si Mastercard. E bine de stiut ca ambele tipuri de carduri pot fi utilizate online, insa fiecare are particularitatile sale. Un card MASTERCARD se distinge de unul VISA prin faptul ca, in primul caz, nu se pot realiza retrageri directe, ci prin intermediul transferului bancar. Cu alte cuvinte, daca alegeti sa depuneti printr-un card VISA, atunci puteti retrage linistiti folosind aceeasi metoda. In schimb, daca depuneti prin Maestro sau Mastercard, castigurile realizate vor fi retrase via transfer bancar!

Drept urmare, pariorii care vor opta pentru un card VISA vor avea parte de tranzactii rapide, in timp ce jucatorii ce utilizeaza cardurile MASTERCARD sunt nevoiti sa astepte la retrageri de la 2 pana la 5 zile lucratoare.

Continuam aceasta comparatie intre tipurile principale de carduri prin a mentiona urmatorul aspect: cardurile VISA sunt carduri de debit, iar cardurile MASTERCARD pot fi de carduri de credit sau de debit.

CARDURI BANCARE RECOMANDATE LA PARIURI

Cardul VISA ELECTRON emis de ING

  • card gratuit ce poate intra in posesia pariorilor in maxim 5 zile de la depunerea cererii;
  • acest card nu vine impreuna cu o taxa de administrare lunara;
  • ca un avantaj major, cardul Visa Electron de la ING beneficiaza de un serviciu home bank extrem de performant;

Cardul VISA ELECTRON de la Banca Transilvania

  • emiterea cardului se intinde pe durata a maxim 5 zile bancare. Acestui card i se pot atasa conturi gratuite in alte valute;
  • nu trebuie sa platiti comisioane suplimentare pentru administrarea cardului;
  • sistemul de homebanking BT24 este foarte apreciat de clientii Bancii Transilvania. Pentru a beneficia de acest serviciu insa, trebuie sa platiti cate 1 RON pe luna!

Cardul VISA ELECTRON de la BCR

  • emiterea cardului se realizeaza contracost (10 RON) si poate dura pana la 7 zile bancare;
  • fiecare retragere de la bancomat este insotita de o taxa de 0.25%, in timp ce tranzactiile realizate la ghiseul bancii vin cu un comision de 0.5%;
  • valabilitatea cardului se intinde pe durata a 3 ani;

Important de stiut ca toate bancile mentionate mai sus realizeaza automat tranzactiile RON/ valuta, cardurile VISA ELECTRON putand fi utilizate atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate.

In plus, daca nu aveti posibilitatea de a va deschide un card la ING, Banca Transilvania sau ING, puteti oricand opta pentru urmatoarele doua variante: Raiffeisen Bank sau Volsbank. In ciuda faptului ca si Banca Romaneasca va ofera posibilitatea de a va deschide un card VISA ELECTRON, retineti ca acestea nu pot fi folosite ca metoda de plata pe site-urile de jocuri de noroc!

Daca ar fi sa realizam un top 3 al cardurilor bancare cu ajutorul carora sa puteti depune online la pariuri, atunci cel emis de ING ar ocupa cu siguranta prima pozitie. Merita luate in calcul, de asemenea, si Banca Transilvania sau BCR, in cazul in care ING nu si-a deschis inca sucursale in orasul dumneavoastra!

CUM DEPUNEM SI RETRAGEM CU CARDUL

Depunerile prin intermediul cardului bancar sunt realizate intr-un mod cat se poate de intuitiv, fiind accesibile inclusiv pariorilor incepatori. Initial, pariorul trebuie sa selecteze de pe site-ul agentiei tipul de card, pentru ca apoi sa completeze urmatoarele campuri: numar card, nume card, data de expirare a cardului, cod de securitate si suma pe care doriti sa o depuneti.

Aceste informatii le sunt solicitate jucatorilor doar in cadrul primei depuneri. La urmatoarele depuneri sau retrageri, in schimb, va trebuie sa mentionati suma depusa si codul de securitate.

TAXE SI COMISIOANE

Majoritatea caselor de pariuri licentiate in Romania nu isi taxeaza clientii in momentul depunerii sau retragerii banilor pe site. Cu toate acestea, recomandarea noastra este sa parcurgeti cu mare atentie pagina de plati a fiecarei agentii in parte. In cazul unor depuneri/ retrageri importante (a se citi sume mari!), orice comision isi poate pune amprenta in mod negativ asupra bancii de pariere. La final, retineti ca prima retragere dureaza, in general, mai mult comparativ cu tranzactiile ulterioare realizate pe site-urile de pariuri online.