Pariere responsabila

Site-ul agentiidepariuri.ro vine in ajutorul pariorilor din Romania care si-au propus sa pariereze responsabil. Va oferim in acest sens cu o gama foarte larga de recomandari astfel incat dumneavoastra, cititori si jucatori deopotriva, sa va perfectionati tehnica de pariere!

Minorii nu au voie sa parieze

Pentru a paria legal pe teritoriul tarii noastre trebuie sa aveti varsta minima de 18 ani (impliniti) si sa va deschideti cont la una din agentiile de pariuri sportive online licentiate in Romania.

Agentiile promovate de noi efectueaza in mod periodic verificari pentru stabilirea identitatii clientilor, deci exclud din start posibilitatea minorilor de a paria respectand cadrul legal.

Persoanelor minore care sunt descoperite li se vor inchide contul pentru o perioada nedeterminata, aceste cazuri fiind apoi raportate la autoritatile responsabile.

Jocurile de noroc, privite ca un hobby

Fiecare pasionat de jocuri de noroc viseaza ca mai devreme sau mai tarziu sa dea marea lovitura, imbogatindu-se peste noapte. Realist privind problema, insa, sunt foarte rare cazurile in care acest lucru are loc.

O proportie covarsitoare de jucatori vor sfarsi prin a pierde la pariuri sau ruleta, spre exemplu. Fapt ce ne duce la concluzia ca jocurile de noroc trebuie privite si tratate ca un hobby, si nicidecum ca o sursa sigura de castiguri pe termen lung. O placere si nimic mai mult, care ne poate aduce pe culmile fericirii in doar cateva secunde, la fel cum ne poate produce neplaceri in cazul unor pariuri pierzatoare.

Bugetul nostru nu trebuie sa aiba niciodata de suferit. Sumele alocate pariurilor (sau hobby, dupa cum afirmam anterior) ar trebui sa provina tocmai din bugetul dedicat activitatilor recreationale. Deci, trebuie pus egal intre o iesire la parc sau mall, pentru a viziona un film, si plasarea unui bilet la pariuri spre sfarsitul saptamanii. Sau in oricare alta zi.

Din pacate, foarte multi pariori pierd aceste aspecte din vedere si ajung sa se confrunte ulterior cu probleme in cadrul familiei si alte neintelegeri in plan social. E frumos sa visam ca putem face o mica avere din pariuri intr-un timp foarte scurt, insa fara a neglija realitatea din teren. Realitate conform careia foarte putini jucatori ridica de la cazinouri jackpoturi uriase, de pe urma carora se pot retrage linistiti la casa lor fara a mai fi nevoie sa lucreze pentru o perioada foarte lunga de timp.

Nu incurajam sub nicio forma pariorii sa se lase purtati de val, deoarece sunt expusi riscului de a deveni dependenti de pariuri. De aici pana la probleme familiale si alte lucruri mai putin placute, care le pot afecta viata sociala, nu este decat un pas!

O mica parte din pariori traiesc de pe urma acestui hobby, devenit in timp profesie (de aici si titulatura de pariori profesionisti), datorita anumitor reguli pe care le respecta cu strictete.

PORTRETUL UNUI PARIOR RESPONSABIL

  • pariorul trebuie sa parieze doar banii pe care si-i permite la un moment dat. Cu alte cuvinte, nu-si va paria niciodata banii de pe chirie, facturi, rate la banci, bani economisiti, s.a.m.d.
  • pariorul responsabil nu va incerca sa isi recupereze pierderile inregistrate intr-o anumita perioada de timp (ora, zi, luna, an, etc) printr-un bilet in care crede foarte mult. Cea mai frecventa greseala a pariorilor intervine atunci cand acestia se angajeaza intr-o astfel de cursa de recuperare a banilor pierduti!
  • pariorul trebuie sa aiba o evidenta a banilor jucati pe bilete, precum si a timpului dedicat acestei activitati. Daca va gasiti in situatia de a petrece foarte mult timp pariind si nemaiavand rabdare pana la urmatorul pariu, atunci se impune o pauza imediata!
  • pariorul responsabil stie inca de la inceput cati bani si-ar dori sa castige in urmatoarea perioada. Propuneti-va, deci, un obiectiv realist si abordati o strategie care sa presupuna riscuri foarte mici pentru a ajunge la profitul pe care-l aveti in minte!
  • pariorul responsabil nu va juca in mod neaparat zilnic. Sunt perioade ale saptamanii in care oferta este foarte saraca. Decat sa pariati pe meciuri de fotbal din Malta, Gibraltar sau orice alt campionat necunoscut, mai bine spuneti pas. O zi in care nu ati pariat nu este neaparat una ratata. Ba dimpotriva, se poate dovedi a fi una castigatoare, in conditiile in care nu ati ajuns sa pierdeti bani pe un meci dubios din ligile insirate mai sus.
  • ca o prelungire a ceea ce am sustinut in paragraful anterior, pariorul responsabil nu va paria pe o echipa despre care nu are informatii palpabile, care pot fi verificate cu usurinta din una sau mai multe surse. In cazul in care nu va puteti abtine sa nu pariati pe un astfel de meci, atunci trebuie sa luati in calcul posibilitatea ca ati devenit dependent de pariuri.
  • un parior responsabil isi imparte banca de pariere si pariaza sume mici, astfel incat sa fie acoperit atunci cand inregistreaza o serie nefericita de esecuri.

Pariorii care ajung sa scape situatia de sub control pot apela la diversi specialisti. In mediul online exista o organizatie de caritate in Marea Britanie care se ocupa de redresarea jucatorilor ce se confrunta cu probleme legate de pariuri (GamCare). De asemenea, Gamble Aware va poate ajuta in inlaturarea dependentei de jocuri de noroc. Jucatorii afectati de aceasta problema reala a secolului XXI pot accesa site-ul Gamble Aware pentru mai multe informatii.