Verificarea contului de pariuri (KYC)

Verificarea contului de pariuri este metoda perfect normala prin intermediul careia casele de pariuri se asigura ca dumneavoastra sunteti titularul de drept, evitand astfel situatiile neplacute ce pot aparea la un moment dat. Operatorii de jocuri de noroc licentiati in Romania au obligatia de a respecta legile in vigoare.

Clientii agentiilor de pariuri sportive online pot recurge la aceasta verificare imediat dupa deschiderea contului sau ulterior. Fiecare bookmaker in parte va ofera la dispozitie o anumita perioada de gratie in care le puteti furniza documentele solicitate.

Aveti in cele ce urmeaza o lista cu cele mai uzuale documente pe care ni le cer casele de pariuri sportive online:

Copie dupa cartea de identitate. Acest document certifica faptul ca sunteti o persoana majora si, nu in cele din urma, ca locuiti la adresa specificata la inregistrarea pe site. In cazul in care nu sunteti major, atunci nu puteti detine un cont de pariuri!

Casele de pariuri accepta deopotriva copii scanate ale acestui document, cat si fotografii realizate cu telefonul sau camera foto. Retineti totusi ca aceasta copie trebuie sa fie clara, iar informatiile esentiale de pe CI sa fie perfect vizibile.

Conform legislatiei Romaniei, toate veniturile realizate din jocuri de noroc (pariuri, cazinou) sunt impozabile. La inceputul fiecarui an, casele de pariuri (si cazinourile) trimit spre ANAF informatii cu privire la retragerile realizate de fiecare utilizator in anul precedent, identificarea acestora realizandu-se cu ajutorul codului numeric personal (CNP). Totodata, verificandu-va contul de pariere, operatorii inlatura posibilile suspiciuni de spalare de bani.

Solicitarea buletinului de catre operatori mai are la baza un motiv cat se poate de intemeiat. Agentiile online evita cazurile in care un cetatean roman are mai multe conturi deschise, nerespectand astfel termenii si conditiile. Acest fapt atrage cu sine inchiderea conturilor!

Nu trebuie sa fiti reticienti cu privire la acordarea datelor cu caracter personal caselor de pariuri, atat timp cat, in prealabil, ceste informatii au intrat deja in baza de date ale operatorilor de cablu, banci sau alti furnizori de utilitati. Casele de pariuri sunt cel putin la fel de discrete ca institutiile mentionate anterior!

Copii fata/ verso dupa cardul bancar. Daca optati pentru card bancar ca principala metoda de plata, atunci agentia de pariuri va avea nevoie si de copii fata-verso ale acestui document. Fata cardului trebuie sa contina numele titularului si o parte din numarul acestuia, in functie de operatorul despre care facem vorbire. Unele case de pariuri le solicita clientilor numarul cardului in intregime (16 cifre), in timp ce altele au nevoie doar de primele si ultimele 4 cifre. In ambele cazuri insa, codul de securitate (ultimele 3 cifre de pe verso) nu va fi divulgat niciodata!

Copie dupa extrasul bancar sau dupa o factura. Este posibil ca anumiti operatori sa va solicite si un document care sa certifice faptul ca locuiti la adresa specificata in CI. Daca facturile nu sunt pe numele dumneavoastra, totusi numele de familie coincid cu ale titularului, nu veti intampina probleme. In caz contrar, puteti merge la banca pentru a le solicita reprezentantilor acestei institutii un extras detaliat in care sa fie trecuta si adresa unde locuiti.